Mäklare Min. insättning Utbetalning Ansök
24 89

Köpa & sälja bitcoin Bitcoin CFD:er med 24option.com

Hos 24option.com kan du handla CFD  på bitcoin med hävstång.Handla världens mest populära kryptovalutor med hävstångseffekt och tillgänglighet dygnet runt*: Bitcoin  Ethereum | Litecoin | Ripple | Dash

KRYPTOVALUTOR

Medan valuta i en eller annan form har funnits i årtusenden så har den fram till 2000-talet alltid varit i fysisk form. Denna form kan vara mynt, tackor eller till och med pappersvaluta, men det har alltid funnits en fysisk representation av valutan vi använder i vårt dagliga liv för att köpa varor och tjänster.  Allting ändrades 2009 när Bitcoin lanserade en programvara med öppen källa som används för att skapa en digital valuta.  En digital valuta, som även kallas för kryptovaluta, skapas genom användningen av en specialiserad programvara och lagras endast i digital form på datorer och servrar runtom i världen.  Sedan dess har många digitala valutor gjort entré och ännu fler dyker upp på marknaden varje månad.  Bitcoin är fortfarande störst när man talar om digitala valutor – åtminstone för tillfället.  Läs vidare för mer information om historien bakom digitala valutor och detaljerna kring några av de mest populära digitala valutorna.

Hur Allt Började

Idén om digital valuta är faktiskt så tidig som 1982, då kryptografen David Chaum publicerade en artikel i en forskningstidning.  Han bildade också det första digitala kontantföretaget Digicash 1990. Idén var dock före sin tid och företaget gick i konkurs 1998.

Digitala valutors moderna ålder började när Bitcoin lanserades som den absolut första decentraliserade digitala valutan.  Fram till lanseringen av Bitcoin hade alla digitala valutor varit centraliserade, men Bitcoin ändrade allt detta.  I stället för att styras av en enda källa eller ett företag, skapas och lagras Bitcoin i ett peer-to-peer-nätverkssystem och förlitar sig på vad som är tänkt att vara säker kryptografi vid skapande, genom att använda digitala signaturer som kallas blockkedjor.

Trots att det har funnits en oro att olagliga organisationer och terrorister skulle skapa och använda digitala valutor, har rörelsen nyligen fått ytterligare stöd och det finns nu flera länder och globala företag som utforskar användningen av blockkedjeteknik och kryptovalutor för att använda dem i en mängd olika applikationer.

 

  • Bitcoin – Som nämnts ovan var Bitcoin den första decentraliserade digitala valutan och den allra första Bitcoin skapades (kallas ofta mining), 2009. Den faktiska identiteten för skaparen av Bitcoin är okänd, men den lanserades under namnet Satoshi Nakamoto, vilket är en pseudonym för programmeraren eller gruppen av programmerare som introducerade Bitcoins.  Bitcoin-systemet är ett decentraliserat peer-to-peer-system, där transaktioner görs direkt mellan individer.

 

Nya Bitcoins skapas genom mining, där distribuerade datorer runt om i världen löser varje block i blockkedjesystemet. När ett block löses så läggs en ny Bitcoin till.  Systemet anpassar svårigheten att lösa var 2016 block, vilket gör att varje ny Bitcoin är svårare att minas eller skapas.  På så sätt har Bitcoin en artificiell brist vilket har dramatiskt hjälpt till att öka priset på Bitcoin sedan starten.  Det kommer bara skapas 21 miljoner Bitcoins, vilket förväntas ha genomförts kring 2140.

Priset på Bitcoin har ökat dramatiskt sedan starten, men den anses även vara extremt volatil.  2011 sjönk värdet på Bitcoin till 0,30 $, men i mitten av 2018 låg värdet på en Bitcoin runt 19 400 $.   2017 nådde Bitcoin den högsta noteringen på 4 200 $. Det har uppskattats att priset på Bitcoins är 7 gånger så volatilt som priset på guld, 8 gånger så volatilt som S&P 500 Index och 18 gånger större än den amerikanska dollarn.

Hos 24option.com kan du handla CFD  på Ethereum med hävstång.

  • Ethereum – Ethereum är en annan decentraliserad digital valuta, men den är även en datorplattform utvecklad för sin skriptfunktionalitet. Den är relativt ny, då den gick live 30 juli 2015, och har ett värde på 1 $ per Ether-mynt.  Värdet på Ethereum har nyligen skjutit i höjden och nådde nästan 400 $ 14 juni 2017, men har sedan sjunkit och tradades i mitten av juli runt 240 $ per Ethereum-mynt.

 

En intressant fakta om Ethereum är att många företag, finansinstitut och till och med regeringar har börjat utveckla sina egna system och program baserat på Ethereum-protokollet.  Detta kan ha en mycket positiv effekt på valutan, eftersom ett brett antagande med största sannolikhet ökar värdet på Ethereum.  En annan faktor är att Ethereum för närvarande ser mer än dubbelt så många bearbetade transaktioner jämfört med Bitcoin.

I motsatts till Bitcoin, så finns det inga planer på att ha ett tak för Ethereum, men det finns dock planer på att minska tillväxten (och därav inflationen) av Ethereum, mellan 0,5 % och 2,0 %, genom att ändra verifieringen av nya Ethereum-block till ett bevis på insats snarare än bevis på arbete.

Alla som är intresserade av trading med digitala valutor bör därför hålla ett öga på Ethereum, eftersom det lovar att vara avgörande för tillväxten av den digitala valutaekonomin.

Hos 24option.com kan du handla CFD  på Ripple med hävstång.

  • Ripple – Ripple, med ett marknadsvärde på mer än 6,5 miljarder dollar, är för närvarande den tredje största digitala valutan baserat på börsvärdet, endast bakom Bitcoin och Ethereum. Bara detta bör vara tillräckligt för att traders ska hålla ett vakande öga på Ripple-kryptovalutans prisrörelser.  Med mer än 38 miljarder mynt, så kallade Ripples, är värdet på en Ripple ganska lågt jämfört med andra stora digitala valutor. Värdet var cirka 0,42 $ per Ripple i maj 2017 och tradades vid endast 0,238 $ per Ripple i mitten av juli 2017 .

 

Det ursprungliga Ripple-protokollet utvecklades så tidigt som 2004 och lanserades som Ripplepay.com 2005, vilket är en finansiell tjänst som erbjuder säkra betalalternativ för medlemmar av en online-community via ett globalt nätverk.  Den aktuella versionen av Ripple utvecklades 2012 och lanserades under 2013.

Ripple skiljer sig åt eftersom det är ett avvecklingssystem samt en valutabörs och ett betalningsnätverk i realtid.  Ripple-nätverket stöder tokens som representerar fiatpengar, andra kryptovalutor, råvaror och till och med ”frequent flyer miles” eller minuter på en mobilplan.  Den antas alltmer av banker eftersom de anser att den har ett antal fördelar jämfört med kryptovalutor som Bitcoin, inklusive priset.  Stora banker som UBS, Santander och senast SCB i Thailand använder Ripple-protokollet.

På grund av sin förmåga att genomföra transaktionsfria växelkurser, bör traders och investerare hålla koll på Ripple.  Den kan vara särskilt bra att använda likt en brygga när det inte finns någon marknad för en viss valuta då den omedelbart konverterar tillgångar till önskad betalningsvaluta.  Detta kan göra Ripple till en väldigt värdefull digital valuta inom en snar framtid.

Hos 24option.com kan du handla CFD  på Dash med hävstång.

  • Dash – Dash har genomgått flera förändringar under åren och kallades tidigare för Darkcoin och dessutom Xcoin. Den bör inte förväxlas med en liknande digital valuta som kallas Dashcoin.  I vissa avseenden påminner Dash om Bitcoin, men den har konstruerats för att använda tvåskiktsarkitektur i sitt nätverk för att ge ytterligare funktioner och ökad säkerhet.  Användare av Dash-kryptovalutor kan utnyttja fördelen av både privata och direkta transaktioner.  Dash är också den första decentraliserade autonoma organisationen, där det första Dash-myntet skapades 18 januari 2014.

 

Dash har vuxit till ett marknadsvärde på cirka 1,5 miljarder dollar och har för närvarande omkring 7,42 miljoner mynt i omlopp.  Dash-mynt har för tillfället ett värde på 193,46 $ vilket är lite lägre än den högsta noteringen på 209,77 $, men det är troligt att den på sikt kommer att stärkas.  Det dagliga omsättningen av Dash är mer än 100 miljoner dollar, vilket gör den till ett populärt alternativ till Bitcoin och andra digitala valutor.

Traders som är intresserade av Dash bör vara medvetna om att denna digitala valuta har en av de mest aktiva altcoin-communitys (termen altcoin används för att hänvisa till någon av de digitala valutorna som inte är Bitcoin).  Aktiviteten på BitcoinTalk-forumet har nått mer än 6400 sidor, 133 tusen svar och lästs 7,9 miljoner gånger.  Denna aktiva community bör verkligen vara en nyhets- och informationskälla som ständigt övervakas av Dash-traders.

Hos 24option.com kan du handla CFD  på Litecoin med hävstång.

  • Litecoin – Denna digitala valuta skapades som en förgrening av Bitcoin, vilket innebär att den påminner mycket om den ursprungliga digitala valutan. Det finns dock vissa skillnader, exempelvis finns nästan inga betalningskostnader och pågående betalningstransaktioner är ungefär fyra gånger snabbare än Bitcoin.  Litecoin skapades i oktober 2011 av Charlie Lee, en för detta Google-anställd.  Litecoin har redan sedan starten varit framgångsrik och har för närvarande ett börsvärde på 2,5 miljarder dollar, med 51,9 miljoner mynt som var och en har ett värde på 5 dollar i omlopp.  Litecoin nådde den högsta noteringen på 55,46 $ per mynt 5 juli 2017 innan den sjönk igen, men den övergripande trenden för den digitala valutan just nu är dock högre.

 

Litecoin bearbetar block cirka fyra gånger snabbare än Bitcoin och kommer att lansera totalt 84 miljoner Litecoins, vilket återigen är fyra gånger fler än det planerade antalet Bitcoins.  Detta ger Litecoin en artificiell brist som bör hålla pristrenden för Litecoin högre, eftersom det blir allt svårare att mina de återstående Litecoins.

Som en av de största digitala valutorna i omlopp, har Litecoin en daglig omsättning på över 130 miljoner dollar. Traders bör hålla ett vakande öga på Litecoin för att övervaka prisförändringar och ändringar i marknadssentiment som kan skapa tradingmöjligheter.

 

Kryptovalutamarknaden

Trots att kryptovalutamarknaden bara är 8 år gammal så har den redan, per juni 2017, tradingvolymer på över 100 miljarder dollar.  All denna trading kommer från 800 olika digitala valutor, vars antal ökar månadsvis.  Det finns naturligtvis stora möjligheter för de som är beredda att ta risken att satsa på nya marknader.  På grund av de volatila och snabbt föränderliga kryptovalutamarknaderna, bör potentiella traders själva göra sin egen research avseende nuvarande tradingvolymer, aktiva digitala valutor och möjligheter på marknaderna.

Investerare i digitala valutor kan dra nytta av det faktum att dessa valutor inte är bundna till någon centralbank eller enskilt land.  Detta betyder att de enkelt kan tradas 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och alla dagar om året.  En sak som traders som är nya på kryptovalutamarknaden bör tänka på är att dessa digitala valutor följer andra faktorer än de som du brukar se hos traditionella valutor.  I stället för att reagera på centralbankens policy och den ekonomiska styrkan i ett visst land, reagerar dessa valutor på cyberhändelser som hackning eller lansering av ny teknik.  Eftersom marknadsvärdet för de flesta digitala valutor är ganska litet, kan de också påverkas av enskilda traders.

Föreställ dig att köpa en position värd 100 miljoner dollar.  Det är givetvis en stor position, men den är inte tillräckligt stor för att märkas av då transaktioner på flera miljarder dollar sker varje dag.  Detta är dock inte fallet för digitala valutor.  En position på 100 miljoner dollar skulle vara större än den dagliga volymen för nästan alla kryptovalutor och en sådan position skulle sannolikt påverka priset och volatiliteten av den underliggande digitala valutan.

Kryptovalutamarknaden växer snabbt, men är fortfarande liten i jämförelse med den globala valutamarknaden.  Denna faktor kan vara attraktiv för traders då de sitter i förarsätet för trading på dessa nya marknader.  Den enda viktiga faktorn att tänka på är riskerna associerade med trading på nya och volatila marknader samt förstå att förluster kan komma lika snabbt som vinster eller till och med snabbare.

 

Siffrorna ovan är inte uppdaterade. Gör din egen research.

 

Trada Kryptovalutor Med 24option

Som en ledande online-mäklare var 24option en av de första som erbjöd trading med CFDs på kryptovalutor.  Genom att erbjuda fem av de mest populära digitala valutorna som för tillfället går att trada som CFDs, söker vi alltid efter den senaste populära valutan så att vi kan göra den till en CFD och tillgänglig för våra traders.  Vårt utbildningscenter hjälper till att lösa mysteriet kring kryptovalutor så att du kan trada CFDs med större självförtroende.  Med vår lätthanterliga tradingplattform kommer du snart att tycka det är lättare än någonsin att trada CFDs på din underliggande digitala valutafavorit online.

Värdet på digitala valutor tenderar att ändras snabbt. Därför finns det ingen garanti för att kryptovalutors värde förblir stabilt.  Vi betonar den växande populariteten av digitala valutor. Ändå varnar vi våra kunder om att det finns ett antal potentiella risker när man hanterar CFDs på virtuella valutor – de viktigaste är deras medfödda volatilitet.

 

Risker relaterade till CFD-trading på kryptovalutor (även kända som ”virtuella valutor”)

 

Innan Du Tradar CFDs På Kryptovalutor Bör Du Vara Medveten Om Följande:

-Trading med dessa produkter omfattas inte av något europeiskt regelverk och faller utanför ramen för bolagets reglerade verksamhet som styrs av EU:s direktiv på marknader för finansiella instrument (MiFID)

-Sådana produkter är komplexa och med hög risk, och som sådana innebär de en hög risk att förlora hela ditt tradingsaldo

-Värdena för virtuella valutor kan i stor utsträckning fluktuera (dvs. de är mycket volatila) och kan leda till märkbara förluster under en kort tidsperiod

-Dessa produkter är inte lämpliga för alla investerare och därför bör du inte trada i sådana produkter om du inte har tillräcklig kunskap och erfarenhet, och du fullt ut förstår de specifika egenskaper och risker som är relaterade till dem

-Trading i dessa produkter ger dig inget skydd enligt Investor Compensation Fund (ICF)

-Du har inte rätt att lämna några klagomål/tvister mot Bolaget till Cyperns finansiella ombudsman, om sådana klagomål eller tvister avser din trading med dessa produkter

-Det går att trada CFDs på kryptokurvor via 24option-plattformen 24/5

-CFDs på kryptovalutor kan ha en hävstång på upp till 1:5.

 

Handla kryptovalutor med hävstångseffekt

Handla kryptovalutor med upp till 1:5 hävstångseffekt.

Kontrollera dina vinster och förluster

Prisvarningar och stopp, som stop loss och order med efterföljande stopp, hjälper dig att hantera din risk när du handlar dessa extremt rörliga instrument.

Handla varje dag, dygnet runt!

Marknaden för kryptovaluta är öppen dygnet runt och också på veckoslut, så man behöver inte vänta till måndag!