Släpp panik – dra nytta av de stora aktierörelserna

 
Igår hände det att många långsiktiga investerare har fruktade. S & P500 stängdes för 200 dagars glidande medelvärden, vilket är en teknisk signal som ofta signalerar ytterligare droppe på marknaden.
Men som en dagtrader eller svänghandlare borde du släppa paniken och istället se fram emot volatiliteten kvar på marknaden. Sanningen är att 2017 var ett extremt tyst år när det var svårt att rida på vågorna på marknaden – helt enkelt för att det inte fanns några vågor alls. Men med de senaste rörelserna i de stora indexen verkar marknaderna vara tillbaka till mer normala tider, och det kan faktiskt vara ett hälsoskilt, tror experter.

 
”Det här är förmodligen inte början på en björnmarknad, även om den inte ens känns som en tjurmarknad just nu. Det är mer av en kaninmarknad där banorna hoppar upp och ner ”, skriver Charles Schwab, investeringshuset och fortsätter” Ironiskt nog kan detta tillstånd vara ett tecken på en mycket hälsosammare investeringsmiljö ”som kan hålla tjurmarknaden vid liv, ”Fördjupar investeringshuset i deras syn på marknaden just nu.

Den första katalysatorn för nedgången, som började för några veckor sedan, var att det amerikanska löntrycket verkar växa mer än det har varit i flera år. Detta fruktar att den amerikanska centralbanken kan höja nyckeltalet snabbare än tidigare antagits. Det kan innebära att färre aktier köps. Nästa chock kom när USA: s president Donald Trump plötsligt började meddela sina uppgifter bland annat stål, vilket kan vara starten på ett stort handelskrig som kan skada globalt.

Det har inte varit bättre att Donald Trump också har börjat ett nästan personligt krig mot ett av Amerikas största företag, tech giant Amazon, eftersom Trump bland annat tror att förstör den amerikanska ekonomins ekonomi. Trumps våldsamma tweets har hjälpt till att driva vidare i en teknikindustri som redan är rädd för mer reglering från myndigheterna.
 
I grund och botten förändrar emellertid dessa saker inte det faktum att Förenta staterna för närvarande har en mycket stark arbetsmarknad och företag upplever fantastiskt resultat.

Även de amerikanska och europeiska marknaderna är förmodligen långt ifrån ett nytt all time high, så är miljön på marknaderna just nu ideal jämfört med volatilitet där en dag kan uppleva stora ökningar, och nästa dag på samma sätt stora nedgångar. Denna miljö borde gynna den aktiva näringsidkaren – speciellt om han både kan ”sälja” och ”köpa marknaden”.

 
Under de närmaste veckorna kommer vi in ​​i USA: s bokslutssäsong, och enligt många analytiker kan det faktiskt leda till ökningar på en annars dålig marknad.

”Min känsla är att regskabssæsonen kommer att stödja marknaden, förväntar jag mig starkt resultat från företag”, säger Michael Arone, som är Chief Investment strateg på State Street Global Advisors till den finansiella media CNBC.